witam mam taki problem zuwazylem wczoraj ze jak moj golfina na luzie dochodzi do 5 000 obrotow zaczyna mocno kopcic czarna chmura i osad na asfalcie taki jak sadza. przegazowalem go dzisiaj i jak na 3 poszedl powyzej 4500ob zaczal lekko przerywac tak jakby paliwa nie dostawal ale przestal kopcic!! co sie dzieje wtryski?? ostatnio wymienilem filt paliwa oleju i powietrza no i olej. doradzcie.
co do przerywania to moze byc zapowietrzony po wymianie filtra, sprawdz czy nie ma powietrza w przewodach, jak jest popraw opaski daj mu w palnik powietrze wyjdzie i bedzie oki. co do kopcenia sprawdz rury gumowe od coolera i inne moze pekla, wtedy kopci i traci na mocy.
sprawdzilem wezyki nie jest zapowietrzony a dalej przerywa i kopci bardzo mocno przy 4000 i wyzej . ajak go przegazowalem na maxa i puscilem gaz to zdechl i nie chcial odpalic. po ok 3 min odpalil ale chodzil tak jakby na 3 cylindry. powoli dodawalem gazu i weszedl na obroty. wydech z tylu osmalony patrzylem palcem i tak jakby sadza. co sie dzieje wie ktos?????????
moze to byc od powietrza?? [wczoraj czyscilem filt powietrza wszystko zlozylem tak jak powinno byc ale moze cos nie tak] dzieki za jakokolwiek odpowiedz.
na mocy nie stracil idzie normalnie tak jak wczesniej tylko to kopcenie i jeszcze mi zdechl pali na dotyk nie wiem co sie dzieje. doradzcie.
Silnik: A4 Avant AFN Pomógł: 19 razy Wiek: 23 Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 466 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2008-10-28, 22:42
radomiak napisał/a:
sprawdzilem wezyki nie jest zapowietrzony a dalej przerywa i kopci bardzo mocno przy 4000 i wyzej . ajak go przegazowalem na maxa i puscilem gaz to zdechl i nie chcial odpalic. po ok 3 min odpalil ale chodzil tak jakby na 3 cylindry. powoli dodawalem gazu i weszedl na obroty. wydech z tylu osmalony patrzylem palcem i tak jakby sadza. co sie dzieje wie ktos?????????
moze to byc od powietrza?? [wczoraj czyscilem filt powietrza wszystko zlozylem tak jak powinno byc ale moze cos nie tak] dzieki za jakokolwiek odpowiedz.
na mocy nie stracil idzie normalnie tak jak wczesniej tylko to kopcenie i jeszcze mi zdechl pali na dotyk nie wiem co sie dzieje. doradzcie.
Kumpel ma to samo w TDi i do tej pory nic z tym nie robi bo przy normalnej jezdzie smiga i ni ekopci. Kto kreci diesla na max obroty przy normalnym uzytkowaniu> szkoda silnika
Wysłany: 2008-10-31, 08:54 wali z rury, stracil na mocy i spalanie dziwnie wzroslo.
Mam podobny problem. Wali z rury ale nie na bialo tylko na czarno, jak dodaje mocniej gazu to w pewnym momencie jak by cos tłumilo przyspieszenie. Spalanie niepokojaco wzroslo. Czytalem ze wtryski moga walic ale cholera wie
w golfie tdi na normalnej rotacyjnej pompie tak sie dzoieje to normalka co tu piszecie a jak chcecie gazowac powyzej 5000 obrotow to 2 litry gti proponuje albo cos w ten desen, ten diesel nie lubi gazowania
[ Dodano: 2008-10-31, 14:34 ]
a czarna chmura i osad na asfalcie to tez normalka,przeciez po to sa podgiete wydechy do dolu zeby sadzy nie sypac po oczach
no widzisz kolegoROBERCIK SKAD MIALEM TO WIEDZIEC JEDYNYM DISLEM JAKIM JEZDZILEM TO BYL DAF 95 TAM NIE MIALEM TAKICH PROBLEMOW a tu masz i kazdy mowi co innego a Ty jestes kolejna osoba co mowi ze sie nic nie dzieje dzieki za odpowiedz. i pozdro gla Łukowa. mialem przujemnosc ladowac pare razy tam naczepe miesem. za pare dni podepne sie pod kompa i bede wiedzial czy wszystko ok. troche mnie uspokoiles dzieki.
Silnik: 1.9 TDI Pomógł: 11 razy Wiek: 28 Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 376 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-31, 20:32
Gazuj go tak dalej to będziesz rowerem jeździł! Ja nie wiem 5000 rpm i ździwko że kopci i sadza zostaje ja pierdziele co za ludzie, a tłoków nie pogubiłeś?
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-11-01, 00:07
radomiak napisał/a:
nie dziw sie tak koles mi tak doradzil teraz wiem ze to {cenzura}. juz nie bede obiecuje!!!!
ja sądze ze u cibie jest wszystko w porzadku...sie okaże zresztą w tygodniu jak przyjedziesz...ale tez nie zdziw sie jak sie okaże ze mogą być wtryski podjechane...