Problem wygląda następująco. Silnik ciężko mi dzisiaj zapalił. Zauważyłem, że obroty na biegu jałowym spadły do 850 a wcześniej normalnie miał 1000. Po przejechaniu 30km przed skrzyżowaniem wcisnąłem sprzęgło i silnik zgasł. Zapalił dopiero po 3min kręceniu. Od tej pory ciężko pali. Podczas jazdy i dodawania gazu czuję nagłe przypływy i odpływy mocy. Dodatkowo zaczął dymić. Podniosłem maskę i zauważyłem, że w przewodzie doprowadzającym paliwo do pompy co chwila pojawiają się bąbelki powietrza a w przewodzie nadmiaru biała piana.
Proszę o pomoc Dodam, że do tej pory było wszystko dobrze. Palił elegancko i nie dymił.
Przepraszam ze odkopuje temat ale moglby ktos dac namiary/fotke gdzie ten filtr paliwa sie znajduje w golfie 1,6 z 94 roku? Bo dzis mialem bardzo niemila przygode skonczona skruszonym bezpiecznikiem pompy paliwa i chyba potrzeba wymienic filtr:/
O szit nie zauwazylem ze to w temacie Diesla... ale czy w dieslu ten filrt zmienia polozenie?
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-06-19, 09:55
geohound napisał/a:
Przepraszam ze odkopuje temat ale moglby ktos dac namiary/fotke gdzie ten filtr paliwa sie znajduje w golfie 1,6 z 94 roku? Bo dzis mialem bardzo niemila przygode skonczona skruszonym bezpiecznikiem pompy paliwa i chyba potrzeba wymienic filtr:/
O szit nie zauwazylem ze to w temacie Diesla... ale czy w dieslu ten filrt zmienia polozenie?
u ciebie ten filtr znajduje sie pod autem po jego prawej stronie z tyły (przy mocowaniu tylnej belki) pod plastikiem. ten filtr jest taki dość spory. patrz po przewodach idacych ze zbiornika do silnika i podrodze wpadniesz na filtr
wracajac do glownego tematu. dzisiaj wracajac ze sklepu z nowym filtrem na siedzeniu obok stary padl . paliwo wylewalo sie przez zaworek na spodzie filtra po zalorzeniu nowego i odpaleni autko niestety dalej dymi.
wujek powiedzial mi ze dymienie, nizsze obroty i dziwna praca silnika moze byc spowodowana tym ze wtrysk sie zawiesil i ze tlok nie pracuje natomiast kolega mówi ze to klin na wala moze scinac. ktora wersja lepsza
_________________ you can't always get what you want
>>mój GTD>>
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-06-19, 22:14
polliv napisał/a:
wracajac do glownego tematu. dzisiaj wracajac ze sklepu z nowym filtrem na siedzeniu obok stary padl . paliwo wylewalo sie przez zaworek na spodzie filtra po zalorzeniu nowego i odpaleni autko niestety dalej dymi.
wujek powiedzial mi ze dymienie, nizsze obroty i dziwna praca silnika moze byc spowodowana tym ze wtrysk sie zawiesil i ze tlok nie pracuje natomiast kolega mówi ze to klin na wala moze scinac. ktora wersja lepsza