Witam.
Mam problem ze swoim 1.9 GTD, a mianowicie jak jade auto skacze jakby nie było paliwa. Nasila sie podczas jazdy pod górkę. Samochód odpala i pracuje na luzie ok, natomiast jak ju z ruszę za jakis czas zaczyna szarpać. Zauważyłem że w przewodach jest powietrze. Macie jakąś rade?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
hym popatrz przewody paliwowe i i i przy filtrze paliwa,,,albo tem metalowe przewody od wtrysków gdzieś może jest poluzowana śruba ,,,
-

jacekPlacekkk - Gaduła
Nie ma znaczenia czy silnik ciepły czy zimny robi tak samo. W przewodzie doprowadzającym paliwo do pompy widziałem pęcheżyki powietrza. Wymieniłem gumowe węże w oplocie bo były sparciałe i ciekło z nich paliwo. Nigdy wcześniej nie było z nim takiego problemu. Może wymienić filtr paliwa?? bo wycieków raczej nie widze chociaż musze zerknąć dokładniej bo wydaje mi sie że pompa jest troche mokra na wejściu przy śrubach.
- Maximxxx
- Czytacz
wymien filtr a jak piszesz ze wymieniles przewody sprawdz czy opaski sa dobrze zalozone i czy nie ciagnie powietrza, daj mu w palnik na postoju to wyciagnie powietrzez układu.
[ Dodano: 2008-09-20, 20:30 ]
Maximxxx i co tam z gooferkiem, doszleś
??
pisz jak cos pomoze innym na przyszlosc...
[ Dodano: 2008-09-20, 20:30 ]
Maximxxx i co tam z gooferkiem, doszleś
??
pisz jak cos pomoze innym na przyszlosc...
-

okman - Czytacz
No jak narazie auto dalej ciągnie powietrze. Szukam nieszczelności w układzie. Na dniach jak pogoda pozwoli będe dobierał się do baku może problem jest tam. Wszystkie gumy i przewody przy silniku szczelne, powietrze idzie przed filtrem. Mam normalnie dość, co chwile jakiś problem z tym moim goferem. Jeszcze na dodatek koło pasowe bije, czytałem już o tym co i jak ale przewidywany koszt? - nie mam pojacia.
[ Dodano: 2008-09-28, 21:46 ]
Witam. Rozwiazalem problem dreczacy mojego gofra. Ani to wina filtra, ani sprzegla ani pompy. Okazuje sie ze to wtyczka byla luzna dochodzaca do pompy wtryskowej - sadze ze to od elektrozawru. Teraz chodzi bez problemu - powietrza tez brak. Zrobie zdjecie i zamieszcze je w ktorym to bylo miejscu.
[ Dodano: 2008-09-28, 21:46 ]
Witam. Rozwiazalem problem dreczacy mojego gofra. Ani to wina filtra, ani sprzegla ani pompy. Okazuje sie ze to wtyczka byla luzna dochodzaca do pompy wtryskowej - sadze ze to od elektrozawru. Teraz chodzi bez problemu - powietrza tez brak. Zrobie zdjecie i zamieszcze je w ktorym to bylo miejscu.
- Maximxxx
- Czytacz
• Strona 1 z 1