Najlepiej jak podepniesz go pod komputer, bo w tym silniku on Ci pokaże większość problemów. Moim skromnym zdaniem to będzie jakiś problem z wtryskiem (to dymienie i spadek ciągu). ale bez diagnostyki nie będziesz miał pewności.
Silnik: 1z Pomógł: 3 razy Dołączył: 20 Gru 2009 Posty: 252 Skąd: jelenia gora
Wysłany: 2010-01-18, 20:37
szarpanie to najprawdopodobniej nastawnik (na kompie nie wyjdzie żaden błąd), a odpalanie i dymienie to może być kąt wtrysku (to będziesz widział jak VAG`a podepniesz)
Silnik: 1.9tdi 1z Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 309 Skąd: somewhere
Wysłany: 2010-01-18, 22:14
wlasnie moze i nastawnik.lipa to zrobic. a mial ktos taki objawy i zrobil ten nastawnik i juz bylo dobrze??
kazdy mowi vag vag vag a jak zrobilem te logi co tak kazdy kaze to juz nikt nic nie mowi na to
ostatnio pokazalo mi blad 575 intake presure cos tam. raz on jest raz go nie ma.raz odcina mi przy 130kmh raz nie nie wiem od czego to zalezy
a ztym wtryskiem co moze byc??ostatnio lalem do zbiornika costam do czyszczenia wtrysków roznicy nie zobaczylem. jak sprawdzic wtryski czy cos nieteges z nimi??
a ztym wtryskiem co moze byc??ostatnio lalem do zbiornika costam do czyszczenia wtrysków roznicy nie zobaczylem. jak sprawdzic wtryski czy cos nieteges z nimi??
do pompiarza jechac i sprawdzi ci wtryskana dawke chyba jak zle mowie niech ktos mnie poprawi
a nastawnik tesh sie wezme niedlugo narazie nie mam weny
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
odłacz wtyke presdkościomierza przy skrzyni biegów
przejedź sie- nie bedzie działa predkosciomierz a u co niektórych tempomat.
.jesli szrpania nie bedzie to na 100% nastawnik do czyszczenia- nie jestto robota dla laika. łatwo jest zepsuc nastawnik jak i cala pompe przy wkładaniu nastawnika do niej. kumata osoba wiedzaca o co chodzi lekko bierze za to od 200 w górę.
jesli szarpanie nadal bedzie to na 100% prześlizguje sie tarcza sprzęgłowa. potem zejdzie na 3 bieg bedzie to wyczuwalne a na 5tym będzie sie sprzegło już calkowicie slizgac.- przerobiłem temat u siebie.
jesli szarpanie nadal bedzie to na 100% prześlizguje sie tarcza sprzęgłowa. potem zejdzie na 3 bieg bedzie to wyczuwalne a na 5tym będzie sie sprzegło już calkowicie slizgac.- przerobiłem temat u siebie.
czyzbys dal mi nowa wizje bo mi sie to dzieje narazie tylko na 5tym biegu czy to moze sprzeglo hhmm
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}