mam golfika 1.9 tdi 110 AFN nie wiem co mu jest czytałem wiele postów ale nie pasuje tu mi nic. Samochud jak iejst zimny to czuć jego moc przyspiesz tak jak powinien ale jak już sie rozgrzeje czyli powyrzej 90 stopni to zaczyna mulic niechce już tak wchodzić na obroty cieszko go rozbujać 130 pod gurkę a jak jest zimny to idzie ja głupi co to może być prosże o rady
Silnik: 1.9 TDI 90KM [1Z] Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 15 Lip 2008 Posty: 1458 Skąd: Janówko k. Brodnicy
Wysłany: 2008-11-16, 19:15
Golfik1986 napisał/a:
Paweł110 napisał/a:
powyrzej 90 stopni
u mnie jest temp 90 stopni ani miej ani wiecej...
Może kolega wymieniał czujnik temperatury na jakąś podróbę - tak jak ja - i mu pokazuje powyżej 90 stopni. U mnie pokazuje 110 A wracając do tematu. U mnie kiedyś miałem podobny problem. Co prawda nie mam AFN'a tylko 1Z'ta - u mnie mechanik stwierdził, że to wina przepływomierza. Wymieniłem przepływomierz, jednak to nic nie dało. Czasami załapał muła Z czasem ten problem sam zniknął Do teraz jest wszystko OK. Pozdro
kumpel ma mk4 1.9tdi i jak go ostatnio zgasił tak mu teraz muła złapał niby odpala elegancko na obroty wchodzi po mału tak jak by turbo się zawiesiło ale sie nie zawiesiło spaliny wylatują elegancko nawet nie zakopci jak mu się dogazuje ale jezdzi jakk muł jak zwykłu diesel albo gożej ciezko sie rozpędza co to może byc
pozdro
zapomniałem dodac ze golfik był podpięty do kompa i nic wszystko jest oki ale autko było sprawdzane na postoju nie w czasie jazdy