problem z odpaleniem

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

problem z odpaleniem

Postprzez leszeek » 10 sty 2009, o 16:37

Mam problemy z uruchomieniem mojego gofa z rana lub jak dłużej postoi (ostygnie) ładnie kręci tylko załapać mi nie chce nie wiem co może mu być sprawdzałem świece to prąd do nich dochodzi i chyba grzeją bo kontrolka gaśnie jak już się zagrzeją nie wiem co jeszcze by było można sprawdzić może ma ktoś jakiś pomysł pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja i mój golf to jedność
leszeek
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 26 paź 2008, o 10:01
Lokalizacja: Łomża

problem z odpaleniem

 

Postprzez Nowal » 10 sty 2009, o 17:38

Po 1 to były takie tematy juz nie raz, wystarczyło wpisac w szukaj.
Z tego co piszesz to nie sprawdziles swiec tylko prad do nich dochodzący, wina moim zdaniem lecy wlasnie po ich stronie. Robiles cos z rozrzadem i pompą?
Moje VWozidło

SPRZEGAM MOJEGO GOLFA LINK DO OGŁOSZENIA
Avatar użytkownika
Nowal
Gaduła
 
Posty: 437
Dołączył(a): 12 sie 2008, o 22:41
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Postprzez leszeek » 10 sty 2009, o 17:52

wymieniałem rozrząd ale przed i po wymianie jest tak samo a do pompy się nie odzywałem
ja i mój golf to jedność
leszeek
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 26 paź 2008, o 10:01
Lokalizacja: Łomża

Postprzez lukas_gt » 10 sty 2009, o 17:57

ja tez miałem problemy z odpalaniem auta na mrozie jak był zimny . jak się zagrzał to palił ładnie i wina leżała po stronie świec żarowych . pojechałem do mechanika i okazało się ze wszystkie 4 są spalone :p
ja bym stawiał na świece :]
lukas_gt
Berbeć
 
Posty: 18
Dołączył(a): 19 lut 2008, o 21:03
Lokalizacja: Kraków

Postprzez leszeek » 10 sty 2009, o 18:05

a nie wiesz jak można sprawdzić świece czy są dobre
ja i mój golf to jedność
leszeek
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 26 paź 2008, o 10:01
Lokalizacja: Łomża

Postprzez Nowal » 10 sty 2009, o 19:12

leszeek napisał(a):a nie wiesz jak można sprawdzić świece czy są dobre



Też było !!! OPCJA SZUKAJ

Wykrecasz, podlaczasz pod prąd i widzisz czy sie żaży czy nie.
Moje VWozidło

SPRZEGAM MOJEGO GOLFA LINK DO OGŁOSZENIA
Avatar użytkownika
Nowal
Gaduła
 
Posty: 437
Dołączył(a): 12 sie 2008, o 22:41
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

Postprzez morsdicti » 10 sty 2009, o 21:44

wkręć byle jakie używki zamiast swoich świec i zobacz jak na nich będzie palił jak nie umiesz podłączyć ich pod prąd .... to 5 minut roboty ... jak lepiej to znaczy że świece :)
morsdicti
Members
 
Posty: 625
Dołączył(a): 1 lis 2008, o 23:55
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez leszeek » 15 sty 2009, o 14:00

dzieki za pomoc wymieniłem świece i jest już okej :-D ;-)
ja i mój golf to jedność
leszeek
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 26 paź 2008, o 10:01
Lokalizacja: Łomża

Postprzez lysutki » 15 sty 2009, o 16:28

slyszalem od mechanika o pewnym sposobie ktory pomoze odpalic przy mrozie, nawet kiedy swiece w ogole nie dzialaja... ale tylko w straych TD/TDI, w nowych nie polecane :D
potrzeba 2 ludzi
wyjmuje sie filtr powietrza i tak: jeden kreci silnikiem, a drugi do wlotu powietrza psika np. sprayem do czyszczenia tapicerki - musi zapalic powiedzial.
Silnikowi nie zaszkodzi taki zabieg a mozna spokojnie pojechac do sklepu po nowe swiece :D
nie probowalem, ale mowil ze juz tak robil i wszystko OK
Obrazek
Avatar użytkownika
lysutki
Badacz tematu
 
Posty: 294
Dołączył(a): 8 mar 2008, o 23:58
Lokalizacja: Łódź

Postprzez leszeek » 15 sty 2009, o 20:25

ja przed wymiano świec jak nie mogłem go uruchomić to psikałem mu w filtr specjalnym starterem i palił odraz ale słyszałem że zbyt częste stosowanie może załatwić silnik od czasu do czasu można w awaryjnych sytuacjach ja tez go parę razy zastosowałem i zarazie jest wszystko okej. ;-)
ja i mój golf to jedność
leszeek
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 26 paź 2008, o 10:01
Lokalizacja: Łomża

Postprzez Kamil17a » 20 sty 2009, o 23:36

koledzy ja mam problem z odpalaniem bez względu czy ciepło, czy zimno, a na zimnym gorzej :-( , długo go muszę palić. Świece są ok, jak mu psiknę byle co w spreyu w rurę od filtra powietrza to pali. I nie wiem co to może być, sprawdzałem VAG-iem wszystko jest si z pompą. Może ktoś pomóc?
Kamil17a
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 3 paź 2008, o 22:52
Lokalizacja: Lębork

Postprzez SotoM » 20 sty 2009, o 23:54

Kamil17a, kat wtrysku jest poprawny...?? jest na to lek na wiecznośc - poprawienie mapy rozruchu w ECU...
odłącz wtyczkę od czujnika temperatury(systemowy)znajduje sie w kruccu wodnym łączacym grubym wężem kruciec z chłodnicą... odłącz go i zobacz jak bedzie palił...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez lysutki » 21 sty 2009, o 15:05

a swiece sa ok bo je sprawdzales jakos profesjonalnie czy po prostu wygladaja na dobre, albo inaczej jeszcze oceniles ich sprawnosc? (nie gniewaj sie, ale roznie bywa, niektorzy wala jakas gape a rozwiazanie jest proste :P...)
Obrazek
Avatar użytkownika
lysutki
Badacz tematu
 
Posty: 294
Dołączył(a): 8 mar 2008, o 23:58
Lokalizacja: Łódź

Postprzez Kamil17a » 21 sty 2009, o 16:24

SotoM, kat wtrysku jest poprawny...?? jest na to lek na wiecznośc - poprawienie mapy rozruchu w ECU...
odłącz wtyczkę od czujnika temperatury(systemowy)znajduje sie w kruccu wodnym łączacym grubym wężem kruciec z chłodnicą... odłącz go i zobacz jak bedzie palił...

Możesz mi to trochę jaśniej napisać? i jaka będzie mniej więcej reakcja po odłączeniu?
Kamil17a
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 3 paź 2008, o 22:52
Lokalizacja: Lębork

Postprzez leopard » 21 sty 2009, o 21:55

Kamil17a napisał(a):jaka będzie mniej więcej reakcja po odłączeniu


świece będa grzały kilkanaście sekund (w trybie awaryjnym) - auto zapali bez większych problemów ...
Avatar użytkownika
leopard
Members
 
Posty: 1461
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 17:09
Lokalizacja: Szczecin

Następna strona




Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości