pytanie o cb

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

pytanie o cb

Postprzez jarooo » 12 sty 2009, o 13:09

witam mam zamiar kupic se takie radyjko
http://www.allegro.pl/item527877193_rad ... b_116.html
ale nie wiem czy mi wejdzie w tym miejscu pod popielniczka ma moze ktos takie radyjko zamontowane tam ??
jarooo
Czytacz
 
Posty: 30
Dołączył(a): 25 wrz 2008, o 20:58
Lokalizacja: polska

pytanie o cb

 

Postprzez Maciej21 » 12 sty 2009, o 20:27

kolego obecnie mam presidenta kiedys miałem inteka i wchodziło z luzem ....także to radio powinno bez problemu sie zmiescic....(chociaz to chyba jedno z wiekszych radyjek)
Maciej21
Czytacz
 
Posty: 21
Dołączył(a): 14 lis 2008, o 22:18
Lokalizacja: Śrem

Postprzez jarooo » 12 sty 2009, o 21:04

a jakiego masz presidenta??
jarooo
Czytacz
 
Posty: 30
Dołączył(a): 25 wrz 2008, o 20:58
Lokalizacja: polska

Postprzez Maciej21 » 13 sty 2009, o 23:35

johny II asc
Maciej21
Czytacz
 
Posty: 21
Dołączył(a): 14 lis 2008, o 22:18
Lokalizacja: Śrem

Postprzez kajtek » 14 sty 2009, o 01:26

kolego jarooo, zmieścisz to TTI mozna powiedziec na styk, tez miałem Johnny II ale president jest mniejszy to widac od razu.....
Avatar użytkownika
kajtek
Members
 
Posty: 1559
Dołączył(a): 14 lis 2007, o 12:49
Lokalizacja: ONY Opolskie, NYsa

Postprzez jarooo » 14 sty 2009, o 01:27

dziex za pomoc :) juz zamowiłem tera czekam az przyjdzie
jarooo
Czytacz
 
Posty: 30
Dołączył(a): 25 wrz 2008, o 20:58
Lokalizacja: polska

Postprzez mani51 » 14 sty 2009, o 11:02

ja mam tti 770 i wchodzi na styk tzn jest mały problem z zakręceniem tych pokręteł mocujących bo jest mało miejca z boku

a tti 880 jest tylko wyższe od 770, pozostałe wymiary są takie same...przydało by się jeszcze głębiej go schować ale wtyczka od anteny wadzi
Avatar użytkownika
mani51
Members
 
Posty: 1415
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 09:43
Lokalizacja: TJE, Wodzisław

Postprzez kajtek » 14 sty 2009, o 13:09

mani51 napisał(a):przydało by się jeszcze głębiej go schować ale wtyczka od anteny wadzi
trzeba by wyciągnąc ten schowek i zabawić sie w tuningowca :] ja u siebie wyciąłem w tylnej cześci schowka otwór tak że radio wsunąłem głębiej no i u góry też wyciąłem otwóry żeby mocowania przykrecić wyżej i automatycznie radyjko jest maksymalnie u góry i co za tym idzie lepiej wygląda i wiecej miesca, dosyć dobrze to wyszło.....

[ Dodano: 2009-01-14, 12:10 ]
PS robiłem to również do TTI 770
Avatar użytkownika
kajtek
Members
 
Posty: 1559
Dołączył(a): 14 lis 2007, o 12:49
Lokalizacja: ONY Opolskie, NYsa

Postprzez mani51 » 14 sty 2009, o 13:25

kajtek napisał(a):trzeba by wyciągnąc ten schowek i zabawić sie w tuningowca ja u siebie wyciąłem w tylnej cześci schowka otwór tak że radio wsunąłem głębiej no i u góry też wyciąłem otwóry żeby mocowania przykrecić wyżej i automatycznie radyjko jest maksymalnie u góry i co za tym idzie lepiej wygląda i wiecej miesca, dosyć dobrze to wyszło.....


myślałem nad tym ale jakoś szkoga mi golfika kaleczyć :]
Avatar użytkownika
mani51
Members
 
Posty: 1415
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 09:43
Lokalizacja: TJE, Wodzisław

Postprzez kajtek » 14 sty 2009, o 13:31

mani51, coś za coś, taki plastikowy element na szrocie kupisz za grosze......
Avatar użytkownika
kajtek
Members
 
Posty: 1559
Dołączył(a): 14 lis 2007, o 12:49
Lokalizacja: ONY Opolskie, NYsa

Postprzez jarooo » 14 sty 2009, o 14:49

kajtek napisał(a):trzeba by wyciągnąc ten schowek i zabawić sie w tuningowca :] ja u siebie wyciąłem w tylnej cześci schowka otwór tak że radio wsunąłem głębiej no i u góry też wyciąłem otwóry żeby mocowania przykrecić wyżej i automatycznie radyjko jest maksymalnie u góry i co za tym idzie lepiej wygląda i wiecej miesca, dosyć dobrze to wyszło.....


Ja chyba tez tak zrobię :-) albo pod schowkiem pasażera zamontuje tylko nie teraz poczekam na cieplejsze dni bo w garazu zzzzziiimmmnnnnoooooo :-)
jarooo
Czytacz
 
Posty: 30
Dołączył(a): 25 wrz 2008, o 20:58
Lokalizacja: polska

Postprzez mani51 » 14 sty 2009, o 22:30

jarooo napisał(a):albo pod schowkiem pasażera zamontuje


trochę daleko a czasem trzeba coś podregulować w czasie jazdy i wtedy będzie problem :]
Avatar użytkownika
mani51
Members
 
Posty: 1415
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 09:43
Lokalizacja: TJE, Wodzisław

Postprzez jarooo » 15 sty 2009, o 00:17

może i racja :) mam jeszcze jedno pytanko jak lepiej podłączyć CB bezpośrednio od aku czy może z bezpieczników??? jak wy macie ??
jarooo
Czytacz
 
Posty: 30
Dołączył(a): 25 wrz 2008, o 20:58
Lokalizacja: polska

Postprzez mani51 » 15 sty 2009, o 07:20

ja mam z aku bo wcześniej miałem pociągnięte od zapalniczki i mi gwizdało jak dodawałem gazu. Ktoś mi powiedział żebym podłączył do aku to przestanie - g... prawda, dale gwizda...tak więc ja proponuję podpiąć pod zapalniczkę od tyłu tzn pod kable najlepiej na szybkozłączkach - tak zrobiłem u brata i jest ok

http://www.allegro.pl/item519601139_kon ... 10szt.html
Avatar użytkownika
mani51
Members
 
Posty: 1415
Dołączył(a): 30 cze 2008, o 09:43
Lokalizacja: TJE, Wodzisław

Postprzez jarooo » 18 sty 2009, o 01:45

dziex za podpowiedz :) podłączyłem pod zapalniczkę stylu
jarooo
Czytacz
 
Posty: 30
Dołączył(a): 25 wrz 2008, o 20:58
Lokalizacja: polska

Następna strona




Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość