Pompa paliwowa

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderatorzy: JuniorMOD, Moderator

Pompa paliwowa

Postprzez marcinkoz2910 » 23 paź 2008, o 20:33

witam

Panowie i Panie mam pytanko jak wyjąc pompę paliwową z baku ?? Tzn. tak już mam ten dekiel odkręcony co jest w bagażniku, węże i wtyczki też mam odpięte, plastikowy pierścień też odkręcony i pływak już też jest na wierzchu i teraz jak tą pompę wyjąć ?? Bo ona jest w jakimś koszu co ma się rozpołowić podobno, ma ona troszkę luzu ale nie mogę jej przekręcić ani w lewo ani w prawo :/ po prostu myślę że na to jest jakiś sposób ( z resztą jak na wszystko inne :) ) Tyko jaki ?? Liczę na Waszą pomoc :)

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4294
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Pompa paliwowa

 

Postprzez pawelek03576 » 23 paź 2008, o 20:42

powinny być wkręty z góry dwa albo trzy juz dokładnie nie pamiętam
http://moto.allegro.pl/item445256913_vw ... nalna.html
Avatar użytkownika
pawelek03576
Gaduła
 
Posty: 588
Dołączył(a): 7 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: wójcice

Postprzez marcinkoz2910 » 23 paź 2008, o 20:49

pawelek03576, może, na pewno albo nie wiem.... potrzebuje jasnej odpowiedzi ;-) a ja mam inną niż ta co jest na allegro
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4294
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez pawelek03576 » 23 paź 2008, o 21:07

no bardzo mi przykro mam małe dziury w głowie :-P i wyleciało chociaż niedawno wymieniałem pompe ale powiem ci jedno że wkładanie tej pompy to jest dopiero masakra :cenzura:

a jak nie śruby to zatrzaski

[ Dodano: 2008-10-23, 21:12 ]
http://moto.allegro.pl/item460285602_vw ... mplet.html
masz może coś takiego ??
Avatar użytkownika
pawelek03576
Gaduła
 
Posty: 588
Dołączył(a): 7 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: wójcice

Postprzez marko1967 » 23 paź 2008, o 21:24

marcinkoz2910, prościzna złap dobrz z całej siły o obruć w leweo ona na dnie trzyma takimi czterema zaczepami ja jestem kawał chłopa a też z tym miałem problem bo trzeba naprawde użyć dużej siły tusa te zaczepy na pompie od spodu Obrazek i takie same są na dnie zbiornika z paliwem powodzenia :-)
Avatar użytkownika
marko1967
Members
 
Posty: 1010
Dołączył(a): 20 sie 2007, o 19:39
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez pablomed » 23 paź 2008, o 22:28

Mnie się nie udało raz wyjąć nie z powodu braku siły tylko stary kosz zaczął pękac. Więc musialem zdejmować dekielek z zatrzasków na koszu i zmieniać sam wklad. Miła robota to nie jest, głównie z powodu pewnych różnic w kształcie podrób, ale da się.
pablomed
Members
 
Posty: 5946
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez RangerDN » 23 paź 2008, o 23:14

ja tez sam wklad wymienialem gdyz tej obudowy niebylem wstanie wyciagnać...
pozdrawiam
RangerDN
Czytacz
 
Posty: 125
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 13:20
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez jacekPlacekkk » 24 paź 2008, o 12:22

ja z kumplem wyciągnołem!!!zatrzaski śrubokrętem podwarzyliśmy i o!!wyciągneliśmy delikatnie!
BLUE JAZZ TDi --->

nowe foty VariantA strona 4...

http://www.golf3.pl/topics2/variant-tdi ... 626,45.htm
Avatar użytkownika
jacekPlacekkk
Gaduła
 
Posty: 501
Dołączył(a): 2 sie 2008, o 18:23
Lokalizacja: siedlce/okolice

Postprzez marcinkoz2910 » 24 paź 2008, o 14:23

pawelek03576, tak to jest moja pompa :-)

[ Dodano: 2008-10-24, 14:24 ]
marko1967, no i o to chodziło w lewo przekręcić z całej siły i musi iść :-) dzięki

[ Dodano: 2008-11-07, 16:49 ]
usterka usunięta i problem z głowy :super: temat do zamknięcia
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4294
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa





Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość