Problem z prawą elektryczną szybą

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez młody88 » 7 sty 2008, o 15:40

sprawdż przewody między drzwiami a samochodem. czasem pękają
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
młody88
Badacz tematu
 
Posty: 396
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 12:23
Lokalizacja: Radom

 

Postprzez kamilecki » 7 sty 2008, o 22:49

Dokładnie!

polecam równiez sprawdzić styki w złaczach miedzy drzwiami i słupkiem, czasem sniedzieją
kamilecki
Gaduła
 
Posty: 458
Dołączył(a): 31 paź 2007, o 19:16
Lokalizacja: do kąd

Postprzez nielegalny23 » 9 sty 2008, o 19:24

juz mam wiem co sie stalo!!!:) mmieliscie racje przewody miedzy drzwiami a buda byly 2 kable przerwane i poprzedni wlasciciel tez mial chyba ten problem bo pospinal je na zwykla kostke elektryczna i sie poprostu wypiely z niej..dzieki chlopaki za wskazowki:)
nielegalny23
Czytacz
 
Posty: 74
Dołączył(a): 11 gru 2007, o 00:26
Lokalizacja: ?ódz

Postprzez młody88 » 9 sty 2008, o 23:29

nie ma za co jak masz jeszcze jakiś problem to wal chętnie pomoge
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
młody88
Badacz tematu
 
Posty: 396
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 12:23
Lokalizacja: Radom

Postprzez nielegalny23 » 9 sty 2008, o 23:40

opel napisał(a):nie ma za co jak masz jeszcze jakiś problem to wal chętnie pomoge

no mam jeszcze maly problemik... poniewaz nie moge znalesc gniazda diagnostycznego nie mam go na panelu srodkowym nad zapalniczka , za guzikiem tam gdzie sa od klimy , pod mieszkiem zmiany biegow , przy bezpiecznikach... i nie wiem gdzie moze byc...
nielegalny23
Czytacz
 
Posty: 74
Dołączył(a): 11 gru 2007, o 00:26
Lokalizacja: ?ódz

Postprzez młody88 » 10 sty 2008, o 15:36

z którego roku masz auto??
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
młody88
Badacz tematu
 
Posty: 396
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 12:23
Lokalizacja: Radom

Postprzez nielegalny23 » 10 sty 2008, o 20:20

juz znalazlem.. bylo odkrecone i zaplatane w przewody w konsoli srodkowej.. w poniedzialek jak pojade do roboty to sobie sprawdze bledy itd:) dzieki all....

[ Dodano: 2008-01-10, 19:21 ]
opel ale mam jeszcze problem i chyba to cos powazniejszego heh... jak wciskam guzik od tylniej szybki (podgrzewanie to auta nie zapale... jakby to odciecie bylo hahahaha
nielegalny23
Czytacz
 
Posty: 74
Dołączył(a): 11 gru 2007, o 00:26
Lokalizacja: ?ódz

Postprzez młody88 » 10 sty 2008, o 23:42

nie kręci czy nie ma siły zakręcić??
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
młody88
Badacz tematu
 
Posty: 396
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 12:23
Lokalizacja: Radom

Postprzez nielegalny23 » 11 sty 2008, o 00:34

kreci dobrze tylko tak jakby pa;iwo nie dochodzilo... tak samo jest jak wlacze przycisk podczas gdy silnik pracuje. w momecie wlaczenia szyby chwile cchodzi i pozniej jest cos takiego jakby pompa przestala dzialac i paliwa nie podawala
nielegalny23
Czytacz
 
Posty: 74
Dołączył(a): 11 gru 2007, o 00:26
Lokalizacja: ?ódz

Postprzez młody88 » 11 sty 2008, o 17:13

:-o to bardzo dziwne, nigdy się nie spotkałem z czymś takim, coś musi być z instalacją
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
młody88
Badacz tematu
 
Posty: 396
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 12:23
Lokalizacja: Radom

Postprzez nielegalny23 » 14 sty 2008, o 00:27

no najwyrazniej ..ale jakim cudem nie chce odpalic..bo przeciez co ma piernik do wiatraka...??? :?: :?: :?:
nielegalny23
Czytacz
 
Posty: 74
Dołączył(a): 11 gru 2007, o 00:26
Lokalizacja: ?ódz

Postprzez Zico63 » 14 sty 2008, o 01:37

To może być odcięcie paliwa, faktycznie; sąsiadka w 1,6B ma coś podobnego: aby odpalić - musi być wciśnięte ogrz. szyby - tylko potem można wyłączyć. Tak że ten guzik jest często wykorzystywany do blokady, choć w różny - jak widać - sposób łączony.
Pozdro. Zico
Avatar użytkownika
Zico63
Members
 
Posty: 1569
Dołączył(a): 13 gru 2007, o 02:32
Lokalizacja: B.-B.

Postprzez kamilecki » 15 sty 2008, o 01:38

Drodzy Forumowicze...

Otóż...Piernik do Wiatraka ma tyle, że i Piernik i Wiatrak pochodzą z HOLANDII.

Mówcie mi EUGENIUSZ ;-)

a na powaznie to zapewne jest odciecie zrobione, bo zwarcie jak by np było to by wywalalo bezpiecznik.

- proponuje jeszcze sprawdzic czy ta szyba rzeczywiscie grzeje po wlaczeniu przycisku,
- lub wyjac przycisk i obejzec czy jest on podlaczony do oryginalnej kostki czy jakies wsówki (nieda to 100% pewnosci)
- wlacz stacyjke i przyciskajac przycisk szyby sluchaj czy pod deska cos nie stuka
pozdrawiam

[ Dodano: 2008-01-15, 11:59 ]
pozatym tak piernik jak i wiatrak maja 7 liter i koncza sie na "K" ;-)
kamilecki
Gaduła
 
Posty: 458
Dołączył(a): 31 paź 2007, o 19:16
Lokalizacja: do kąd

Szyby elektryczne

Postprzez Bandzior » 15 sty 2008, o 20:09

Witam. Mam problem z szybami. Otoz chodzi o to ze czasami szyba nie che mi sie otworzyc.
Ale za jakis czas moge juz normalnie otwierac.
CZemu tak jest? Wie moze ktos?
Za wszelkie informacje bede wdzieczny.
Pozdrawiam
Bandzior
Czytacz
 
Posty: 101
Dołączył(a): 2 wrz 2007, o 19:25
Lokalizacja: Drygaly

Postprzez Aro » 15 sty 2008, o 20:28

ale dzieje Ci się tak np. od rana ? Może poprostu mróz ... u mnei to samo było ,szybki przymarzły lekko niechciały się otworzyć ,a po jakimś czasie odmarzły i same sie otworzyły. Uroki zimy :-|
Posłuchaj go, prawde Ci powie -----------------------------------------------------> Obrazek
Avatar użytkownika
Aro
VIP
 
Posty: 1328
Dołączył(a): 28 paź 2007, o 10:45
Lokalizacja: Gostynin

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość