Licznik śpiewa diody tańczą

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderatorzy: JuniorMOD, Moderator

Licznik śpiewa diody tańczą

Postprzez terms » 22 gru 2011, o 12:55

Zanika mi przebieg i zegar na liczniku, auto nie odpala. Przy próbie kręcenia jest tylko mały zgrzyt ,a potem diody ręcznego,oleju,temp,aku dostaja świra mrygają i licznik wydaje odgłos pyrkania taki sam dzwięk dochodzi z okolic krokowca. Co to może być???
terms
Badacz tematu
 
Posty: 167
Dołączył(a): 11 lis 2009, o 14:15
Lokalizacja: Wrocław

Licznik śpiewa diody tańczą

 

Postprzez PiJey88 » 22 gru 2011, o 12:55

rozładowany akumulator :wstyd:
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 4993
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez terms » 22 gru 2011, o 14:46

Mam nowy aku i alternator po regeneracji.
terms
Badacz tematu
 
Posty: 167
Dołączył(a): 11 lis 2009, o 14:15
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez PiJey88 » 22 gru 2011, o 14:56

terms, mimo wszystko sie rozładował albo źle dokręciłeś klemy, oznaki takie jak by nie było prądu lub bardzo słabe napięcie
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 4993
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Emiczka » 22 gru 2011, o 15:04

Ja mam taką dyskotekę jak mi brakuje prądu;) wiec kolega wyżej ma racje ;)
Avatar użytkownika
Emiczka
VIP
 
Posty: 2194
Dołączył(a): 10 lis 2011, o 13:42
Lokalizacja: Ozorków (EZG)

Postprzez Sivy » 22 gru 2011, o 17:44

Jeśli masz zdrową baterię i dobre ładowanie to rozrusznik może dawać takie objawy.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Avatar użytkownika
Sivy
Members
 
Posty: 881
Dołączył(a): 25 cze 2008, o 10:00
Lokalizacja: Güttstadt

Postprzez prezesik » 22 gru 2011, o 19:30

Sivy napisał(a):Jeśli masz zdrową baterię i dobre ładowanie to rozrusznik może dawać takie objawy.
bo pracuje "na zwarciu", pobiera b. dużo prądu - miałem identyczny objaw kiedyś w kadecie.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4870
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez terms » 22 gru 2011, o 21:27

Gdzie w AEE jest rozrusznik szukałem w necie i nie dowidze najlepiej foto będe wdzięczny.
terms
Badacz tematu
 
Posty: 167
Dołączył(a): 11 lis 2009, o 14:15
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez mariusz325 » 22 gru 2011, o 21:36

Jaja se robisz?? :wstyd: Rozrusznik masz na dole w skrzyni biegów ,włożony do skrzyni i widać elektromagnes i kable .
Avatar użytkownika
mariusz325
Gaduła
 
Posty: 486
Dołączył(a): 18 gru 2011, o 12:23
Lokalizacja: SPI

Postprzez thomasg » 22 gru 2011, o 21:46

Obrazek
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
Avatar użytkownika
thomasg
Gaduła
 
Posty: 508
Dołączył(a): 26 mar 2011, o 16:17
Lokalizacja: 44-335

Postprzez garas1 » 22 gru 2011, o 21:57

2 dni temu też maiłem taką choinkę i okazało się rozładowane aku :wstyd:
Avatar użytkownika
garas1
Gaduła
 
Posty: 721
Dołączył(a): 29 wrz 2008, o 20:02
Lokalizacja: Węgliniec

Postprzez terms » 23 gru 2011, o 10:07

Czy jazda na 3 świecach na bardzo krótkich odcinkach praktycznie do rozgrzania 90 stopni mogła mieć na to wpływ? (W innym temacie opisywałem urwanie świecy)
terms
Badacz tematu
 
Posty: 167
Dołączył(a): 11 lis 2009, o 14:15
Lokalizacja: Wrocław





Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], zbych i 3 gości